Ny student? Se här!

Har du blivit antagen till Linnéuniversitet i Kalmar? Här finns lite hjälp på traven för dig som är ny student!

Meskalin är studentföreningen för dig som blivit antagen till en av följande utbildningar:
Journalistik och medieproduktion
Internationella samhällsstudier
Mediekreatörprogrammet
Medieentreprenörprogrammet
Visual Communication + Change
Kulturarv i samtid och framtid

Meskalin är alltså din studentförening. Vi kommer finnas här från dag ett på introduktionen och under hela din studietid. Föreningen är idéell och drivs av studenter själva för att organisera events, festligheter och händelser för allas trevnad.

Linnéstudenterna är studentkåren för alla elever på Linnéuniversitetet. De har ett nära samarbete med universitetet och jobbar för studenters rättigheter, utbildning och välmående.

Behöver du fixa boende? Kalmarhem har en bostadsgaranti för dig som blivit antagen på en utbildning i Kalmar kommun. Hur det fungerar? Du registrerar dig på deras portal så snart som möjligt (då får du fler köpoäng), dock tidigast 13 juli. Därefter släpper de nya bostäder som du kan anmäla ditt intresse för. Tänk på att vara snabb med dina beslut då bostäderna går åt väldigt fort. För mer info, läs på deras hemsida.

En bra idé för att spara några slantar är att leta studentlitteratur på Facebook. Då kan du, med lite tur, få tag på litteraturen för hela kurser då nuvarande studenter gör sig av med fjolårets kurslitteratur.

Känns det fortfarande lite rörigt? Oroa dig inte. En representant från Meskalin kommer under sommaren att ringa dig som nyantagen student för att informera om det grundläggande du kan tänkas behöva veta. Tveka inte att ställa frågor! Vi finns här för dig.