Ett brev från Irland

Under andra året på Media Management-utbildningen begav sig studenten Hanna Ekelund till den gröna ön för en utbytestermin. Här följer ett vykort från Irland.

När jag fick reda på att jag blivit antagen till Institute of technology in Tralee tog jag mig en rejäl funderare. Skulle jag åka? Var det värt det? Vad missar jag hemma? Kommer jag klara av skolan? Efter många om och men hamnade jag till slut här i Tralee och jag ångrar inte mitt beslut, inte ens för en sekund. Jag har idag en erfarenhet i ryggen som är nyttigt oavsett var jag hamnar senare i livet.

Irland kanske inte är så långt bort men det är fortfarande ett land som är väldigt olikt Sverige. Människorna här är troligtvis några av det vänligaste du kan möta, idag blir jag inte längre förvånad när främlingar börjar småprata med mig i matbutiken eller på bussen, det är helt enkelt så irländare är. Naturen och kulturen är underbar, det är grönt var du än vänder dig och landet har en helt egen speciell pubkultur. I Tralee finns fler pubar än matbutiker och klädesbutiker tillsammans. Ett besök på en irländsk pub är helt enkelt ett måste i detta landet, det finns inte mycket som slår en kväll med livemusik på en traditionell irländsk pub.

Det finns hur mycket som helst att berätta om min utbytestermin men det allra bästa är att jag har träffat nya människor och hittat vänner för livet från alla kontinenter, och framförallt har jag haft jäkligt kul! Jag har dessutom lärt mig uppskatta Sverige på ett helt annat sätt. Marabou-chokladen och Wasa knäckebröd är helt enkelt mycket godare när du har varit utan dem ett tag.

Till er som funderar att studera en termin utomlands vill jag bara säga: ÅK! Det är en once in a lifetime opportunity. Anta utmaningen, tro på dig själv och sätt dig i ett plan mot nya breddgrader! Du kommer aldrig ångra ditt beslut.

Hanna Ekelund, MEM -13