VARMT VÄLKOMMEN TILL MESKALINS INTRODUKTION 2019!

Meskalin är studentföreningen för dig som läser Journalistik och Medieproduktion (JOM), Mediekreatörprogrammet (MEK), Medieentreprenörprogrammet (MEP), Visual Communication + Change (VIC), Kulturarv i samtid och framtid (KULT) eller Internationella samhällsstudier (INSAM). Föreningen drivs av studenter från ovannämnda program som alla arbetar för att du ska få en så fantastisk studietid som möjligt.

Måndagen den 26/8 drar vi igång Introduktionen 2019 (!!!). Introduktionen pågår under två veckors tid och är fullspäckad med roliga aktiviteter samt överraskningar. Du får möjligheten att träffa alla nya klasskompisar, vänner och bekanta dig med allt det bästa Kalmar har att erbjuda.

Evenemanget finns till för att du ska få information om introduktionen, så viktigt att du klickar i att du kommer, och förbered dig på två oförglömliga veckor!

Har du frågor gällande introduktionen (vilka som helst) får du mer än gärna kontakta Daniel Marsfeld & Kajsa Morenius som är sexmästare i Meskalin och därmed ansvariga för introduktionen 2019 – sexmastare@meskalin.se

————————————————————–

VIKTIG INFO:
– Inga aktiviteter är till för att förnedra eller få dig att känna dig obekväm. Allt är frivilligt och är enbart till för att skapa en bra sammanhållning och för att du ska hitta nya kompisar redan första veckan. Skulle du på något sätt känna att du blivit illa behandlad eller av annan anledning inte mår bra, kontakta en sexmästare eller någon fadder. Vi finns här för dig och vill inget hellre än att du ska må bra!

– Under introduktionen kommer alla nya studenter bära något som kallas ”nolleband”. Dessa finns till för att faddrarna enkelt ska kunna känna igen er och se vilken förening ni tillhör. Nollebanden ska sitta på under hela introduktionen och får inte tas av förrän i slutet på finsittningen, då ni går från att vara nollor till ettor. Banden delas ut första måndagen så för dig som inte kommer närvara under första dagen – leta reda på någon i turkosa byxor så löser vi det!

—————————————————————-

SOCIALA MEDIER
Instagram: MeskalinKalmar
Här kommer vi varje dag presentera vilka som är nyktert ansvariga. Vi förstår att det är många namn att lära sig, så vi underlättar det hela med att publicera bilder på faddrarna som är nyktra för dagen! Tar du bilder under introduktionen får du gärna tagga bilderna med #kaktusintro19, så samlar vi in alla härliga minnen på ett och samma ställe!

Hemsida: meskalin.se
Facebook: MeskalinKalmar
Snapchat: MeskalinKalmar
————————————————

Känner du att du inte riktigt har koll på hur Kalmarhems bostadsgaranti fungerar? Här är en länk som kanske kan besvara några av dina frågor:
https://kalmarhem.se/student/studentbostadsgarantin/

————————————————-

Schema

————————————————-
Måndag 26/8
Vi startar hela introduktionen på Saga Bion klockan 09:00.
Har du svårt att hitta? Ingen fara! Det kommer stå ett gäng faddrar vid Max hamburgare mellan 8.15-8.30 för att möta upp er som är osäkra på vart ni ska. Känner du dig förvirrad? Spana efter turkosa byxor! Alla Meskalins faddrar kommer bära sina turkosa byxor under hela introduktionen.

Väl inne på biografen kommer vi att presentera diverse olika information, allt för att du ska bli väl förberedd inför introduktionen, men även studentlivet i sin helhet. (Och för att vi vill flexa lite i rampljuset.)

Efter presentationen kommer vi att delas in i lite grupper, huvudfaddervis. Därefter påbörjar vi vår stadsvandring där ni får chansen att kolla in Kalmar. Detta kommer bli ett ypperligt tillfälle att upptäcka staden och få en överblick över dess faciliteter (matbutiker, gym, osv), samtidigt som du får tid till att prata med din huvudfadder och blivande klasskamrater. Vi kommer också gå förbi er nya skola och köpa biljetter till nollningens alla festligheter.

När ben och huvuden är trötta smiter vi hem för att vila upp oss inför introduktionens första kårkväll. Men ingen kårkväll utan lite gött parkhäng! Vi möts upp redan 18:00 i Kalmarsundsparken för att sedan gemensamt dra oss mot Skälby Loge vars portar öppnas 22.00. Där festar vi så länge bena bär oss.

Tisdag 27/8
Vi kör en sovmorgon idag!
Vi möts klockan 12.00 på Larmtorget för den årliga “Kaktuskampen”. En kamp på liv och död (japp) där ni delas upp i lag och skickas ut på en poängjakt runt om i Kalmars lilla (men ack så charmiga) stadskärna. Låt bäste kaktus vinna!

Tips: Eftermiddagen är ett ypperligt tillfälle att kika efter turkos utstyrsel inför morgondagens Turkossittning. Eller kanske ta en nap. Delta i en korvätartävling. Bygga en båt. Ni väljer!

18:00 Möts vi upp på Kalmarsundsparken för trubadurkväll, ta med dig ditt mysigaste humör och eventuellt något att sitta på så ses vi för att dela en dunderhärlig kväll ihop med de andra föreningarna.

Därefter är det äntligen dags för er att göra premiär på vår alldeles egna (nästan iallafall, vi delar den med två andra föreningar) studentpub – SJÖSJUKAN! Sjukan, sjukis, kranen – kärt barn har många namn. Notera att du endast kan betala med KONTANTER på puben, så se till att ta ut pengar i förväg för att slippa ett (likt mellandagsrea)-kaos runt bankomaterna. Tips! Sjösjukan har begränsat med platser så se till att vara där i tid till öppningen vid 21:00.

Onsdag 28/8
Kl. 10.00 möts vi upp på Kalmar Sportcenter för “Varannan vatten”, ett nyktert evenemang som Linnéstudenterna står för. Här kommer det att finnas diverse roliga aktiviteter, så ta med dig leksinnet och ha det sköj! (NYKTERT EVENT, INGEN ALKOHOL FÅR FÖRTÄRAS PÅ PLATS, VIKTIGT VIKTIGT!!!)

Efter en dag full av aktiviteter har det blivit dags för er första sittning! Temat går i Meskalins egen färg, alltså TURKOS. MAXA dig själv med allt turkost du har i dina ägor och förbered dig på en kväll du sent kommer att glömma. Kl 18 utanför Harrys ses vi. Vill du hålla låda? Göra ett spex? En dans kanske, eller dra ett dåligt skämt. Göra ett partytrick, avge en kärleksförklaring eller bara stå i rampljuset. Hör isåfall av er till någon av oss faddrar, antingen innan eller under kvällen.

Efter turkossittningen drar vi till Sjösjukan och mellanfestar innan vi drar oss tillbaka till Harrys för partyyyyy!!

Torsdag 29/8
Sovmorgon, varsågod!
Vi möts klockan 12.00 i KSP för lekar och tävlingar med Humanus. Ett tips är att inte ha på dig dina finaste, mest värdefulla kläder. Det kommer bli stökigt.

Sen blir det MYSSTUND! 18.00 möts vi återigen i KSP för MUSIKQUIZ med Radio Shore (studentradion). Myskläder och något att sitta på så är du hemma!

Fredag 30/8
Nu ska vi visa vilken förening som är bäst (trots att vi redan vet att det är Meskalin såklart)! 12:00 möts vi upp vid Kalmarsundsparken för föreningskamp. Vi kommer gå ut med information om vart du kan möta upp en fadder om du är osäker på hur du tar dig dit.

Efter föreningskampen drar vi hem en sväng och förbereder oss för GARDEN PARTY! Biljetter har du förhoppningsvis köpt i måndags. Har du missat det? Hör av dig till någon av oss faddrar så ska vi försöka lösa det. Gör dig redo för att dansa under bar himmel till grym musik i underbara Kalmarsundsparken.

Kl 18.00 kommer vi att styra en förfest för att få en grym uppladdning till Garden Party. Kom och dansa med oss så tågar vi sen tillsammans mot Kalmarsundsparken.

Lördag 31/8 
ÄNTLIGEN DAGSFEST! Den årliga dagsfesten med ESS startar 13.00 då båda föreningarna samlas på Sveaplan för att sedan tåga tillsammans mot Harrys. Med goa priser i baren och en partyhöjande saxofonist är detta något ni INTE vill missa!!!

Därefter drar vi hem, käkar lite och gör oss i ordning för Garden Party 2.0! Denna afton kan vi även utlova livemusik – så dra på dig partyskorna även idag så ses vi i Kalmarsundsparken.

Söndag 1/9
Idag gör vi absolut INGENTING. Köp en pizza, se en film, häng med dina nya kompisar och viiiilaaa! För om bara 24h drar den andra introduktionsveckan igång, och inte bara det, utan även allvaret. Vi ses i skolan imorgon kompisar!

Måndag 2/9
Nu börjar allvaret på riktigt! Första skoldagen och vi hoppas att allt rullar på bra för er ♥.
Kl 18.00 ses vi i Kalmarsundsparken för att avgöra vilken förening som är grymmast på sommarens nationalsport, brännboll! Är brännbollstunering inget för dig? Kom ändå! Ta med en filt, chilla lite och agera hejarklack åt dina kompisar.

Tisdag 3/9 
PUBRUNDA IT IS! Vi kommer att ta oss mellan Kalmars olika uteställen och det hela kommer att spetsas med en fartfylld poängjakt, HUR KUL!!? Vi möts klockan 18.00 på Larmtorget där vidare information om kvällen kommer att förmedlas.

VIKTIGT: Ät en rejäl middag, det kommer bli en lång kväll!

Pubrundan avslutas med eftersläpp! ROLIGT!!!

Onsdag 4/9 
Har ni varit på en cykelfest innan? Inte det!? Men då är det verkligen dags! Kl 18.00 samlas vi på Sveaplan för att dela in oss i lag och ge ut mer specifik information om hur kvällen kommer urarta sig. Har du ingen cykel? Inga problem! Ta skjuts av en polare eller se det som ett ypperligt tillfälle för en härlig promenad genom Kalmars fina gator (avstånden är inte så långa).

Du ska inte tro att vi är klara efter cykelfesten. Natten är ung och vi likaså! Det blir eftersläpp på Harrys med massa dans enda in på småtimmarna.

Torsdag 5/9
Minifestival med våra kära föreningar ESS, CNAS, Humanus och Spiik. Kl 18.00 möts vi i Kalmarsundsparken för härligt häng med liveband, försäljning av märken och vi hörde rykten om att det kommer finnas finfint käk att köpa, hur kul!?

Nu har ni också en fin chans att lära känna dom andra föreningar, vi lovar att dom är lika snälla som vi!

Fredag 6/9 
Ikväll tar vi det lugnt (äntligen). Vi ses kl 18.00 i vallgraven för lite lekar, soft häng och uppladdning inför den stora dagen. Därefter är det faktiskt dags att gå hem och ladda batterierna, för imorgon är det ALL IN som gäller!

Tips: ta med en filt eller brassestol samt något gott att äta.

Lördag 7/9 
IKVÄLL KÖR VI ALL IN!!! Äntligen dags för finsittningen och dagen då ni går från nollor till ettor. Detta ska vi fira på bästa sätt med finsittning på Calmar Stadshotell, kl 18.00 ses vi där. Dra på dig det tjusigaste du har. Galaklänning, kostym, klackar, slips, fluga, YOU NAME IT! Ikväll ska vi fira in er i detta underbara studentliv genom att ta av nollebanden (men inte tills vi säger till så glöm inte att ha på er dom!).

Vi avslutar sen detta genom ett rejält firande på Park Hermina för nollningens sista kårkväll!

Söndag 8/9 
Tack för dessa två veckor, glöm inte att ni är grymma!!! Puss och kram, ta nu en rejäl vilodag, det förtjänar ni ♥