Bli privatlärare i läxhjälp och mattehjälp vid sidan av studierna!

Har du goda mattekunskaper och söker efter en extra sysselsättning vid sidan av studierna? Då kan vi tipsa dig om att söka in till SmartStudies! Vi specialiserar oss på läxhjälp i matematik men du kan hjälpa till i ett annat skolämne om du vill. Vi har hjälpt elever i över ett årtionde med läxhjälp.  Det är många elever runt om i Sverige som gärna vill ha hjälp med matten och nu har du chansen att hjälpa till som studiecoach. Läs mer här om hur det är att vara en  SmartStudies privatlärare och ansök redan idag! 

Ge läxhjälp till dina elever online

Som studiecoach har du flera valmöjligheter. Du kan välja att träffa din elev för fysisk läxhjälp vilket betyder att ni kan ses hemma hos elev för att ha undervisningen. Eller, så kan ni ses på ett stadsbibliotek eller i eleven skola och sitta i ett studierum. Vart det blir kan ni bestämma tillsammans. 

Men vi har också ett till alternativ, och det är SmartStudies läxhjälp online. Det är något som blir allt mer populärt. Det är ett mycket smidigt alternativ och de som har testat de säger att det fungerar lika bra som om man hade setts i verkligheten. Varken du eller din elev behöver resa mer än nödvändigt och det finns goda hjälpmedel som ni kan använda er av om ni väljer att ta detta alternativet. Exempelvis finns det en virtuell whiteboard. 

Välj att ge läxhjälp i matte eller annat skolämne 

Vi specialiserar oss på att ge läxhjälp i matte, men du kan likväl söka in till att bli studiecoach för ett annat skolämne. Oavsett vilket skolämne en elev behöver hjälp med så ser vi till att matcha ihop dem med en studiecoach. Läser du själv på universitetet så har du behörighet att hjälpa till med matten på alla nivåer som mattelärare. Du kan också söka i till Allakando mattehjälp vilket är vårt moderbolag. 

När man läser eller har läst på en högre utbildningsnivå så har du automatisk behörighet att kunna hjälpa elever som går i grundskolan och gymnasiet. Du får också undervisa i mer än ett ämne. Exempelvis kan du kombinera att att hjälpa till med matte, men också undervisa i svenska på grundskolenivå. I din ansökan kan du berätta för oss vilket elle vilka ämnen du skulle vilja ge studiehjälp i. 

Utbildning sker innan du kan ge läxhjälp 

Har du aldrig gett läxhjälp till någon annan innan behöver du inte vara orolig. Inga tidigare erfarenheter krävs. Det som är viktigt är att du har goda ämneskunskaper och att du är engagerad och vill hjälpa yngre elever nå sina studiemål. När du har fått en anställning så kommer du först och främst att få gå en utbildning hos oss och lära dig vår studiemetod. 

Vi har som mål att alla våra elever ska efter studiehjälp med oss känna att det har fått med sig mycket goda sakkunskaper men också lärdomar inom exempelvis studieteknik. Därmed kommer du att få lära dig mer om detta så du i din tur kan föra vidare detta till dina studieelever. Vill du läsa på mer om studietekniker kan du gå in på denna sida som ger dig användbara tips inom läxhjälp. Du finner även bra tips inom mattehjälp

Du får med dig unika nyckelfärdigheter 

Att vara privatlärare innebär att du kommer få med dig bra arbetslivserfarenheter och du kommer att utveckla andra färdigheter som du kommer ha stor användning av framöver. Exempelvis så kommer du att få lära dig mer om retorik och ledarskap, vilket är mycket bra att kunna. Dessutom kommer du i din roll som studiecoach utveckla dina pedagogiska samt kommunikationsfärdigheter. Att vara studiecoach för läxhjälp innebär att du ger en elev en chans att nå sina studiemål, samtidigt som du själv samlar på dig bra erfarenheter och utvecklar konkurrenskraftiga färdigheter.

Det finns många studenter som också hjälper till som nanny via myNanny vid sidan av sina studier. Om man framförallt vill passa yngre barn kan man istället söka positionen som nanny på NannyPoppins.