Ett brev från Mexico

Internationella Kommunikationer-studenten Joel Bengtsson är iväg på ett stort äventyr i Mexico City, Mexico. Vi har under våren fått ta del av härliga instagrambilder och snapchats som skulle göra vem som helst avundsjuk.

Hola!
Möjligheten att åka på utlandstermin var främst det som lockade mig till att söka programmet Internationell Kommunikation på Linnéuniversitetet då jag redan tidigare hade en vision om att bygga på mitt tredje språk under min universitetsutbildning. Därför blev valet ganska självklart att åka till ett spansktalande land, och hamnade ganska så impulsivt i Mexico City med 23 miljoner andra invånare. Här är jag nu i skrivande stund och upplever kanske de mest intressanta månaderna i mitt liv, även om bilköerna är fruktansvärda vid vissa tider. Har expanderat mitt kompisnätverk över hela världen, fått chansen att plugga spanska, både i skolan och på min fritid som en del av livet som utbytesstudent. Utöver det har jag också fått chansen att, tillsammans med mexikanska studenter, studera det nutida politiska klimatet i Mexiko där kidnappningar, korruption och mord är vardagsmat. Och jag lyckades även pricka in valet i Mexico 2015 som vi bevakar genom olika projekt. Jag skulle kunna argumentera sidvis om varför man ska åka iväg på utbytestermin. Men istället tänker jag bara säga att det inte är en chans du vill missa i ditt liv, ta fördel av universitetets privilegier och åk vart som helst! Ett tips: åker du till ett billigt land får du även möjligheten att åka på semester med en CSN-laddad plånbok i landet du studerar 😉

Joel Bengtsson INK-13